dissabte, 18 de maig del 2013

El mal d'esquena en adolescents


El mal d'esquena en els adolescents és un motiu de consulta molt comú. Els pares ho atribueixen a portar massa pesos, males postures o dormir malament. Ferran Pelliséun metge que ha realitzat diversos estudis sobre el tema afirma que el mal d'esquena és normal en l'adolescent i si dura 1-2 dies o menys d'una setmana sense altres símptomes no hi ha raó per començar a fer proves (Rx, TAC) i només canviar l'estil de vida o repartir bé el pes de la motxilla escolar. No convé donar-li importància al jove perquè es suggestiona i pot exagerar el dolor.

Un 10% dels joves té un mal d'esquena oa la zona lumbar que li produeixen molèsties reals o els impedeix tenir una qualitat de vida adequada. per fer l'estudi va utilitzar una sèrie de qüestionaris específics com el KIDSCREEN-52, el Roland-Morris Disability Questionnaire i el Hannover Functional Ability Questionnaire. El 37.5% no tenien molèsties i el 39,8% les molèsties estaven localitzades a la zona lumbar.

Per tant la majoria de joves amb molèsties no tenen res sent normal i només en el 10% citat cal fer una exploració detallada ja que pot ser degut a un problema salut important.

Entre les males postures, afegeixo jo, estan: seure malament davant de l'ordinador / videoconsola, "ensorrar al sofà" en lloc de seure, fer poc exercici i males postures al caminar-que és el que li passa a un servidor, adolescent anyenc .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada